Второто издание на "Студентски град рън" с богата програма

Второто издание на "Студентски град рън" с богата програма

Шосейният пробег "Студентски град рън" разширява програмата си, обявиха организаторите от Българска федерация лека атлетика, Спортен клуб "Юниверсал", Столична община - район Студентски и Национална спортна академия "Васил Левски", след работна среща в навечерието на събитието. Състезанието, което ще се състои на 23 септември (неделя), със старт-финал пред Арката на Национална спортна академия в Студентски град, предлага дистанции от 5.22 км и щафета 2х2.61 км по най-емблематичните улици на столичния квартал.

"Студентски град рън" подкрепя и кампанията "София - Европейска столица на спорта 2018".

Успоредно с шосейния пробег, в Национална спортна академия ще се проведе занимание по Детска атлетика за 6-11 годишни момичета и момчета, както и състезание по трибой от веригата "А1 атлетика за младежи" за 11-13 годишни атлети от клубовете на БФЛА.

Стартовете от програмата на шосейния пробег ще даде заместник-ректорът на Национална спортна академия и председател на съдийската колегия към БФЛА проф. Апостол Славчев, а олимпийската шампионка на троен скок от Сидни 2000 Тереза Маринова ще награди всички деца, участвали в Детската и младежката атлетика.

За втори пореден път в състезанието ще се включи и кметът на район Студентски Димитър Дилчев.

Най-бързите атлети при мъжете и жените ще получат материални награди и парични премии в размер на 500 лв (120 лв за 1-во място, 80 лв за 2-ро място и 50 лв за 3-то място), както и предметни награди и ваучери от спонсорите на надпреварата.

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти