"Зелен маратон" - бягане и колоездене през най-красивите кътчета около Варна

"Зелен маратон" - бягане и колоездене през най-красивите кътчета около Варна

На 30 септември 2017 в раиона на Аладжа манастир ще се стартира третото издание на „Зелен маратон“ – любителско състезание по горско бягане и планинско колоездене в Природен парк „Златни пясъци“.

Велоклуб “Устрем” предизвиква всички за един страхотен ден сред природата. Освен състезание, в събитието ще има и много други забавления за публиката и участниците - пикник, игри, подаръци и други приятни изненади.

Участниците ще могат да се състезават в следните дисциплини:

  •  Планинско колоездене – 10, 20 и 40 км;

  •  Горско бягане – 10 и 20 км;

  •  Дуатлон – 20 км колоездене + 10 км бягане;

    В предното издание, участие взеха 170 души, а кратко видео от него можете да видите по-долу.

    Таксите за участие при предварително записване са между 10 лв. и 15 лв. Можете да го направите и да получите повече информация на саита на събитието: http://zelenmaraton.com

    Идеята на “Зелен маратон” е да промотира спортове свързани с екологичните начини за придвижване, а 50% от събраните средства ще бъдат дарени за благотворителност.

    Заповядаите на 30-ти септември на голямата поляна с наблюдателницата до Аладжа манастир. Записване от 8:00 ч., старт в 10:00 ч.

    Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Дирекция „Спорт“ към Община Варна, като част от „Европеиската седмица на спорта” и е в подкрепа на титлата „Варна – Европеиска младежка столица 2017“.

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти