Емоционално посрещане за героите ни от младежката олимпиада (видео)

Емоционално посрещане за героите ни от младежката олимпиада (видео)

Много емоционално бяха посрещнати на летище София младежките ни олимпийци след завръщането си от Буенос Айрес, където спечелиха 10 медала. На летището лично се появи шефът на БОК Стефка Костадинова, която не скри емоциите си. Най-голям интерес предизвикаха лекоатлетката Александра Начева, както и тежкоатлетът Христо Христов и борецът Едмонд Назарян.

"Разминах се със златото с 1 кг, но знам, че с потенциала, който имам, мога да стигна далеч", коментира щангистът ни.

"Ще ги бия при мъжете, сега ги изпуснах", коментира Назарян. Баща му Армен също беше на летището и взе отношение.

"Той тръгва тепърва към големия спорт. Има някои грешки, но ще ги изчисти с  времето. Ще се радвам синът ми да ме надмине", коментира легендата на борбата.

36 Медалисти от младежката олимпиада Буенос Айрес

Чукохвъргачът Валентин Андреев призна, че е очаквал медал, като си пожела да повтори резултатите си и при мъжете.

"Искам да се занимавам със спорт, сбъднах две мечти едновременно и сега апетитът ми се изостри. Винаги има място за подобрение, уверен съм, че ще го постигна", коментира Андреев.

"Едва сега осъзнавам какво съм постигнала. Надявам се след Токио 2020 да ни посрещате отново така. Състезанието ми никак не беше лесно. До последно не вярвах, че ще спечеля. Късметът беше на моя страна във втория етап на състезанието. Големите очаквания едновременно ми тежат и карат за продължавам да се опитвам да бъда най-добрата", каза Начева, която си пожела да е здрава и да няма контузии.

ФОТОГАЛЕРИЯ

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти