Ултрамаратонецът Краси Георгиев подкрепи нова благотворителна инициатива

Ултрамаратонецът Краси Георгиев подкрепи нова благотворителна инициатива

Днес ултрамаратонецът Краси Георгиев и екипът на TELUS International Europe поставиха началото на благотворително бягане, подкрепящо фондация “Отвъд спорта“, която насърчава здравословния начин на живот и спортуването на открито. В първия час в инициативата се включиха 20 души, които избягаха близо 60 километра.

“Благодаря на TELUS International за поканата. Разбрах, че когато променяш живота на някой друг, независимо колко е тежко едно предизвикателство, каузата зад която заставаш винаги те вдъхновява и зарежда с нови сили“, сподели ултрамаратонецът Краси Георгиев. 

“Вратите на фитнеса за служители на TELUS International ще бъдат отворени през целия ден за външни посетители. Призоваваме ви да се включите, защото за всеки избяган километър компанията ще дари 1 лев за реновиране на спортните площадки в България”, допълниха Кристина Иванова, вицепрезидент “Операции“ и Юлиян Милев, вицепрезидент “Финанси“ и финансов директор в TELUS International Europe.

Събраната сума ще бъде дарена на фондация “Отвъд спорта“ за реновирането на игрища за спортуване на открито.
Всички желаещи външни лица могат да се включат днес като посетят до 19:00 ч. TELUS Tower на пл. Македония в столицата. Пълна информация за събитието може да бъде открита на официалната Facebook страница на компанията.
Служителите на компанията ще имат възможност да бягат благотворително до края на седмицата.

Част от тях имат възможността да посетят масажи на място в офиса от фондация „Синергия“, която насърчава заетостта на незрящи хора, развивайки социалното предприятие Hi-Touch – предоставящо масажи от незрящи хора.
За TELUS International Europe

TELUS International Europe е водещ доставчик на услуги в сферата на BPO и ITO, който от 2004 г. насам предоставя висококачествени услуги за аутсорсинг на бизнес процеси. В компанията работят повече от 5 500 служители на територията на 5 центъра в София, Пловдив (България), Букурещ и Крайова (Румъния). Компанията предоставя иновативно обслужване на клиенти по цял свят на повече от 35 езика.

За фондация “Отвъд спорта“
Чрез реновирането на публични игрища за спортуване на открито, екипът на “Отвъд Спорта” иска да възроди ценности като движение, здравословен начин на живот, срещи с приятели на открито като антиподи на агресията между младежите и заседналия начин на живот, който е актуален проблем дори и сред тях. Организацията вече има позитивен опит с възобновяването на игрище за баскетбол в гр. Перник, за чието реализиране са използвани изцяло подръчни материали от приятели, безвъзмездна техника и доброволно дареното време на членовете на организацията.

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти