Куп спортисти сред 50-те най-красивите българи за 2018 година

Куп спортисти сред 50-те най-красивите българи за 2018 година

Момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика за жени попаднаха в топ 50 на най-красивите българи за 2018-а година. Номинациите са на сайта ViewSofia, който за 11-а поредна година съставя красация за имена, с които трябва да се гордеем.

Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлед Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова заслужиха присъствие в нея с доброто си представяне на световното първенство в София през септември. Те спечелиха злато във финала на пет обръча и бронз в многобоя.

Спортът е представен от още няколко имена. В класацията попадат лекоатлетката Мирела Демирева, която с постижение от 200 сантиметра спечели сребро в скока на височина на Европейското първенство в Берлин.

Тук е и плувецът Петър Стойчев, който спечели първия в историята плувен маратон на Антарктида.

ViewSport отдава заслуженото и на бившия национал, а вече и бивш селекционер на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константинов, който сякаш незаслужено пое отговорността за 9-ото ни място на Световното първенство, на което бяхме домакини заедно с Италия.

В топ 50 на най-красивите българи за 2018 година попада и Тодор Скримов, който имаше силна година както в личен, така и в професионален план. Волейболистът се врече във вечна вярност на любимата си Силвия Зубева, станала по-известна като най-красивата учителка, бе един от най-резултатните на Световното, подписа договор с пореден италиански суперотбор.

Заслужено е отделено място и за акробатите Мариела Костадинова и Панайот Димитров, които завоюваха не един, а цели два златните медала на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес.

Не е забравено и “детето-чудо” в шахмата Белослава Кръстева. Талантливата ни 13-годишна състезателка спечели бронз на Европейското първенство, а на световното бе една от малцината, завършили без загуба шампионата.

За разлика от предходните години, през 2018-а ViewSofia не разделя тези 50 впечатляващи личности на 25 мъже и 25 жени, а ги редува съвсем равностойно - по азбучен ред и без да гони равно число.

Можете да гласувате за своя фаворит в анкетата ТУК!!!

Последвайте каналите ни в:

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти