Олимпийски шампион призна за проблеми с алкохола

Олимпийски шампион призна за проблеми с алкохола

Олимпийският шампион на 800 метра от Пекин 2008 Уилфред Бунгей призна, че проблемите с алкохола почти са разрушили живота му, след като прекрати спортната си кариера преди осем години. Кениецът, който официално сложи край на състезателната дейност през 2010 г., е имал доста тежък период и е преминал през рехабилитация в група на анонимни алкохолици. Бунгей сподели също така, че не е употребявал алкохол в последните почти шест години. 
 
38-годишният кениец направи признанието за сериозните си проблеми на тридневна конференция на Кенийската атлетическа федерация в родината му.

 

“365 дни годишно живеех като атлет - на пистата, без социален живот. Започнах с чашка или две, за да стигна до 5 литра вино последвани от 1 литър водка на следващия ден”, каза Бунгей. 

Когато на 15 май 2011 г. олимпийският шампион в маратона от Пекин 2008 Самуел Уанджиру умира, Бунгей пристига в болницата с твърде много алхокол в организма си. 
“Трябваше да се върна у дома, но някой почука на вратата и ми съобщи тъжната новина за Уанджиру. Избухнах в сълзи, знаейки, че аз трябваше да съм на неговото място. Уанджиру имаше проблем и нямаше да е мъртъв, ако някой беше осъзнал това по-рано”, допълни Бунгей.
Припомняме, че Уанджиру почина по мистериозен начин - след падане от терасата на къщата си в Кения, като сред заподозрените беше съпругата му. Случаят бе описан в книга със заглавието “Смъртта на бегача”, написана от холандския журналист Фриц Конижин.

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Булевард

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти