Стойко Цонов пред Sportal.bg: Ще пробваме, докато се получи при големите

Треньорът на голямата ни надежда в тройния скок Александра Начева - Стойко Цонов, не беше доволен от представянето на 17-годишната младежка олимпийска и световна шампионка за девойки от миналата година, която завърши на последното 17-о място на Европейското за мъже и жени в Глазгоу, което приключи вчера с титла за България, спечелена от Радослава Мавродиева в тласкането на гюле.

17 Александра Начева се прибра от Европейското

В специално интервю за

Sportal.bg

Цонов сподели, че краткото време, което са имали за подготовка преди първенството на Стария континент, е оказало влияние върху представянето на Начева в Шотландия.

“Ще пробваме, докато се получи при големите. При малките се получава. Има стрес, това е нормално за малък състезател. Той отива там без цел - вече свикна да печели злато, а когато отива при големите, знае, че не може да спечели злато и става последна, което е леко дразнещо. Но ще пробваме до последно, докато тя се пречупи.

17 Александра Начева се прибра от Европейското

Още миналата година видях, че има проблем с мотивацията на големите първенства. Смятам да пречупим това колкото е възможно по-скоро, защото колкото по-бързо влезе при големите и се чувства по-комфортно, резултатът й ще бъде по-добър”, каза пред Sportal.bg Цонов при завръщането на летище “София” тази вечер.

Той допълни също така, че е можело да се очаква по-добър резултат от Начева в Глазгоу, ако настилката е била подиум, а не Мондо. Пловдивският специлист поясни, че е очаквал подиум в Шотландия и подготовката е била насочена именно към такива условия.

Цялото интервю със Стойко Цонов може да намерите във видеото!

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти