Спортен празник за Деня на християнското семейство

Спортен празник за Деня на християнското семейство

Дирекция “Спорт” към община Варна, съвместно със СК “Супер спорт” и с подкрепата на Варненска и Великопреславска Митрополия организират Спортен празник “Ден на християнското семейство”.

Събитието ще се проведе от 10:00 часа на 24 ноември (неделя) в Спортен комплекс "Локомотив” - зала за лека атлетика. В спортната надпревара ще се включат деца и техните родители. За всички участниците са осигурени тениски с логото  „Варна – Европейски град на спорта 2019“, а за призьорите – атрактивни награди.

Целта на тази инициатива е чрез спорта да се утвърждават християнските ценности и добродетели сред младите, да се популяризира спортът сред подрастващите и да се приобщят родителите към спорта.

В щафетите ще участват отбори, съставени от дете и един от родителите му или от дете и двамата му родители. Право на участие имат деца, родени след 2009 г. (включително). По изключение и с разрешение на главен съдия се допуска състав на отбора различен от регламентирания.

Състезанията ще протекат в три етапа - серии, полуфинал и финал. Първите 4 отбора по време от сериите ще участват в директни елиминации: първи срещу трети, втори срещу четвърти. Победителите участват на финал, а загубилите се състезават за 3-то място.

Трасето е съставено от две дължини по 35 метра. Първата дължина е с разнородни препятствия, а втората – на връщане е без препятствия. Трасето се преминава на щафетен принцип: след съдийски сигнал първият състезател от отбора тръгва и преминава по трасето, а следващия състезател стартира при пляскане на ръка от финиширащия преди него на старт-финалната линия.

Ще има бонификации на база доброволно кръводаряване. За всеки кръводарител, отборът печели по 1 секунда бонификация. Желаещите да се включат в безвъзмездното кръводаряване могат да го направят до 22 ноември. Инфо: http://web.rcth-varna.com/

За призьорите ще има предметни награди, а за всички участници - тениска.

Заявки за участие на отбори се приемат до 21 ноември при организатора, включително и на е-mail: sportvarna@abv.bg. Лице за контакт: Николай Кръстев 0886/352913.

Местата са ограничени - до 30 отбора при дете и родител и 20 отбора при дете и двама родители.

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти