Берое надви слаб Локомотив за едно полувреме (видео)

Берое постигна трети пореден успех! Отборът на Димитър Димитров-Херо надви Локомотив (Пловдив) с 2:0 в мач от 23-ия кръг на efbet Лига. Гаюс Макоута (36) изведе заралии напред с красив гол, а Мартин Камбуров (40) удвои от дузпа. Срещата бе с огромен залог и за двата тима. Заралии си отмъстиха на Локо за тежката загуба с 0:3 в Пловдив през есента, а можеха и да постигнат по-изразителен успех, тъй като през първото полувреме защитата в "черно-бяло" бе неузнаваема и направи няколко сериозни грешки.

Берое влезе в топ 6 и се утвърди в шестицата с новия успех днес. Пловдивчани пък пропуснаха шанса си да изместят Левски от второто място, което в момента разделят със "сините" с равен брой точки - 45.  Заралии започнаха много силно пролетния полусезон, като преди днешния успех записаха две победи над Етър и Витоша (Бистрица).
Треньорът на Берое Димитър Димитров - Херо направи една промяна в състава си. На мястото на Иван Минчев в игра влезе Ибрахима Конте, дал асистенция за първия гол на Берое днес.
В състава на Локомотив след наказание се завърна Момчил Цветанов. Контузеният вратар Мартин Луков бе заменен от опитния Илко Пиргов. Пловдивчани бяха в серия от пет мача в първенството без загуба, като за последно бяха загубили от Лудогорец през ноември м.г.

В 9-ата минута Локомотив създаде първа добра възможност пред вратата на Душан Перниш. Димитър Илиев намери Анте Аралица зад гърба на защитата, а хърватинът протегна крак, за да засече топката. Перниш обаче излезе предвидливо и успя да парира. Берое отговори с далечен шут на Макута в 11-ата минута, който принуди Илко Пиргов да плонжира. Опитният страж успя да улови топката безпроблемно. В 16-ата минута домакините имаха претенции за неотсъдена дузпа. Стив Фуртадо центрира, а Момчил Цветанов, застанал на по-малко от метър до него, спря топката с ръка.

Главният съдия Драгомир Драганов подмина претенциите на футболистите на Берое и даде сигнал играта на продължи. В 19-ата минута заралии създадоха и първата си по-чиста голова възможност. Центриране на Александър Цветков бе засечено с глава от Алиун Фал. Илко Пиргов обаче успя да парира удара. В 24-ата минута решение на главния съдия изнерви щаба на Берое. Лукас Масоеро върна много спорно топката назад. Фал се възползва от това и поведе топката към вратата. Илко Пиргов предвиди действията на нападателя и излезе от полето си. Опитният страж успя да пресече пътя на топката с крак, но впоследствие тя се отби и в ръката му, а целият треньорски щаб на Берое изригна, че стражът е трябвало да получи червен картон.

Веднага след тази ситуация ново неразбирателство в защитата на “смърфовете” позволи на Мартин Камбуров да отнеме топката и да организира опасна атака. Нападателят подаде към Алиун Фал в коридор, но Дейвид Малембана направи много добър шпагат в наказателното поле и изчисти топката. Въпреки това наставникът на Берое Димитър Димитров имаше претенции че защитникът е играл неправомерно. По-добрата игра на Берое доведе и до гол в 36-ата минута. Гаюс Макоута остави неподвижен Илко Пиргов с шут от над 25 метра, който попадна право под горната греда.

В 40-ата минута Мартин Камбуров наказа бившия си отбор с гол от дузпа. 11-метровият наказателен удар бе отсъден за нарушение на Илко Пиргов срещу Алуин Фал. Вратарят опита да изчисти върната топка от Бирсент Карагарен от крака на Фал , но нападателят падна на земята, а главният съдия този път посочи бялата точка. Останаха съмнения обаче дали наистина има контакт между Пиргов и футболиста на Берое.

Наставникът на Локомотив Бурно Акрапович беше бесен на своя отбор в защита и прибегна до смяна още в 41-ата минута. Бирсент Карагарен отстъпи мястото си на младока Николай Николаев.

В началото на второто полувреме отново Берое бе по-опасен Алиун Фал пусна подаване към Стив Фуртадо, а той стреля от движение над вратата. В 64-ата минута Димитър Илиев пропусна да намали изоставането на отбора си. Диниш Алмейда свали топката с глава в наказателното поле, а Футболист №1 на България се размина с кълбото на метри от голлинията. В следващите минути "смърфовете" опитаха да наложат натиск, но не успяха да създадат чисто голово положение.


БЕРОЕ - ЛОКОМОТИВ 2:0
1:0 Макоута (36)
2:0 Камбуров (40 д)

Стартови състави:

БЕРОЕ:

Душан Перниш, Теди Мезаг, Александър Цветков, Мартин Камбуров, Гаюн Макоута, Алиун Фал, Ибрахима Конте, Стив Фуртадо, Георги Ангелов, Крум Стоянов, Ахмед Тоуба

ЛОКОМОТИВ:

Илко Пиргов, Акинсола Акиниеми, Лукас Масоеро, Дейвид Малембана, Диниш Алмейда, Парвиз Умарбаев, Момчил Цветанов, Бирсент Карагарен, Лукас Салинас, Анте Аралица, Димитър Илиев.

ГЛЕДАЙТЕ ТУК
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти