Пак евроидиотщини - Левски разбит и унижен от Дебрецен на "Герена"

Пак евроидиотщини - Левски разбит и унижен от Дебрецен на "Герена"

Левски бе разбит, унижен и на практика елиминиран от ШЛ след срамна домакинска загуба с 1:2 от унгарския шампион Дебрецен в мач от 4-ти квалификационен кръг на най-комерсиалния клубен турнир в света. Головете за победителите вкараха Ласло Боднар през първата част и Цвиткович след почивката, а между двете попадения за сините се разписа Седрик Бардон.

Като цяло Дебрецен надигра българския шампион и логично се поздрави с крайния успех. За превъзходството на гостуващия тим говорят и ударите по посока на двете врати, които са 24 срещу 13 в ущърб на Левски.

Срещата започна динамично със здрави единоборства между двете единайсеторки. Постепенно гостите наложиха известно превъзходство в центъра на терена и в 12-та минута се поздравиха с успех след гол на Ласло Боднар. Макар и с голяма доза късмет, унгарецът отправи изключително силен удар от 35 метра, който се заби в горния ляв ъгъл на вратаря Георги Петков - 1:0 за Дебрецен.

Попадението обърка сините и те като по чудо не получиха втори гол в собствената си врата. В 20-та минута опасен шут на Шакали излезе в аут. Шест минути по-късно Леандро пропусна ново положение, тъй като ударът му от 12-13 метра бе блестящо отразен от Георги Петков. В 29-та минута и шансът помогна на сините, когато левият бек на унгарците Леандро центрира и Цвиткович с глава нацели напречната греда. Последното по-опасно положение бе пропиляно от Кулибали, който от десетина метра стреля над вратата, а малко по-късно и Рудолф изпрати топката в аут.

Така се стигна до последните 5-6 минути на първото полувреме, когато Левски пропиля два уникални шанса за гол. Първият от тях бе в 40-та минута. Тогава с елегантен пас Бардон намери Зе Соарес, но милиметри не достигнаха на бразилеца да изравни.

Минута по-късно отново Бардон бе в основата на синята атака, тъй като пробивът му по лявото крило завърши с пас по земя към Христо Йовов, но от 3-4 метра Бижутера не уцели вратата.

С началото на второто полувреме Левски промени към добро своята игра и хубав изстрел на Йовов в 47-та минута даде началото на синя офанзива. Тя се увенча с успех четири минути по-късно, когато пробив на Зе Соарес по дясното крило завърши с пас към Бардон, а французинът с великолепен удар с десния крък изравни - 1:1.

Вместо това да даде сили на футболистите на Ратко Достанич, те се успокоиха и с края на мача Дебрецен отново взе инициативата. Гостите успяха да достигнат до няколко опасни мелета пред вратата на Георги Петков и в крайна сметка отбелязаха втори гол. Той бе дело на Цвиткович, който в 76-та минута засече центриране на свой съотборник, с което оформи крайния резултат - 2:1 за Дебрецен.

На Левски не помогнаха и смените, които направи Ратко Достанич с пускането на Ортега, Жоазиньо и Еньо Кръстовчев, които влязоха на мястото на инертните Тасевски, Георги Христов и изморилият се Йовов.

Като успокоение за сините фенове може да послужи и фактът, че имаше съвсем реална възможност Левски да играе с Дебрецен още в първия си мач в Европа, когато вместо унгарците българският шампион срещна Сант Жулия.

ЛЕВСКИ - ДЕБРЕЦЕН 1:2

0:1 Боднар 12 
1:1 Бардон 51
1:2 Цвиткович 76

ЛЕВСКИ: Петков, Минев, Топузаков, Генев, Вагнер, Сърмов, Бардон, Тасевски (60-Ортега), Зе Соарес, Йовов (71-Жоазиньо), Георги Христов (85-Кръстовчев)

ДЕБРЕЦЕН: Полексич, Леандро, Боднар, Рудолф, Месарош, Мате (15-Комлоши), Киш, Варга, Кулибали, Сакали (55-Домби), Цвиткович (79-Рамос)

ЖЪЛТИ КАРТОНИ:
Петков (Л)
СЪДИЯ: Лоран Дюамел (Фр)
СТАДИОН: "Георги Аспарухов"- 18 000 зрители

СНИМКА: МАРИН МАРИНОВ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти