Статистиката сочи: Левски няма шанс в Будапеща

Статистиката сочи: Левски няма шанс в Будапеща

От Левски бодро твърдят, че имат шанс за реванша срещу Дебрецен в Будапеща, но статиститиката сочи друго. Нито един български отбор никога не е продължавал в евротурнирите, след като е губил първия мач у дома.

Историята на футбола ни сочи, че след загуба в първата среща нашите се провалят и в реванша. Това се случва в цялата половинвековна история на турнирите за Купата на европейските шампиони, Шампионската лига, Купата на носителите на купи и Купата на УЕФА, която се трансформира този сезон в Лига Европа. Така че сините имат напълно невъзможна мисия в Будапеща, ако тенденцията бъде спазена.

Само в два случая български отбори са печелили като гости, след като преди това са загубили у дома. И двата са в турнира за Купата на УЕФА. През 1999 г. ЦСКА падна от МТК (Будапеща) с 1:2 в София, след това спечели реванша с 1:0, но беше елиминиран с гол по-малко на чужд терен. След това Локо (Сф) загуби от Рен с 1:3 в София и спечели като гост във Франция с 2:1, но също отпадна.


Румен Минков, "7 дни спорт"

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти