Емил Спасов: Достанич обърка състава и тактиката

Емил Спасов: Достанич обърка състава и тактиката

Бившият футболист на Левски Емил Спасов разкритикува наставника на "сините" Ратко Достанич, който според него носи главната вина за загубата от Дебрецен в сряда.

"Основната причина за загубата на Левски от Дебрецен е решението на Ратко Достанич да заложи само на един типичен дефанзивен полузащитник в лицето на Георги Сърмов. До него действаше Седрик Бардон, което е необяснимо. Това не е мястото на французина. Другата грешка на Достанич беше пускането на Веско Минев като десен защитник. Защо трябваше да се експериментира в такъв важен момент, когато на този пост разполагаш с един Шакиб Бензукан, който не се представя никак зле?", чуди се Спасов.

- Левски игра безобразно срещу унгарците. Трагична халфова линия, слаба защита и ялово нападение - пълна скръб. Нямаш ли стабилни опорни халфове, трудно ще вземеш даден мач. Трудно ми е да определя системата на сините - пускаш цели пет подчертано офанзивни футболисти, които не помагат на Сърмов, и искаш да спечелиш средата на терена. Няма как да стане. Въпреки непривичната роля, която изпълняваше, Седрик Бардон се представи най-добре. Тасевски не беше на ниво, а Георги Христов игра още по-зле. Според мен смяната на Емил Велев с Достанич беше ненормална, но това не е основната причина за тежкото поражение. Главната причина за това е, че след като се контузи Владо Гаджев, на Герена така и не успяха да намерят негов заместник. В Левски да помислят добре върху това", препоръча "синята" легенда.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти