Гледай на живо

Женско първенство по футбол: Пълдин (Пловдив) - Локомотив (Стара Загора) 0:3

Краси Анев след скандала: Очернят ме! Продължавам да се боря сам срещу всички

Краси Анев след скандала: Очернят ме! Продължавам да се боря сам срещу всички

Красимир Анев избухна срещу обвиненията в бойкот на българския национален отбор по биатлон. Президентът на федерацията Екатерина Дафовска скочи срещу европейския вицешампион в преследването заради отказа да участва в щафетата.

"Искат да ме очернят - отговори специално за "България Днес" Анев в първото си интервю след скандала. - Екатерина Дафовска и треньорът на националния отбор Николай Захиров са ме нарочили. Много добре знаеха, че няма да участвам в щафетата. Федерацията беше запозната с моята програма. Тя е много натоварена. Няма как да се пускам във всеки старт. Имахме участници за щафетата. Лъжат, че другите момчета са болни. Това е цирк. До 23,30 ч. играхме билярд със съотборниците ми предната вечер. Нищо им нямаше. От федерацията искат да омаловажат успеха ми. Изкарват ме лошия. В случая не е така. Те имат непрофесионално отношение към мен. Настаняват ни в ужасни хотели. Условията за работа не са добри. Пародия! Всичко в нашия биатлон става много трудно. Искали да участвам в щафетата, с кого да се състезавам? Момчетата от отбора не ми говорят. Държат се надменно. Допреди година им бях като брат. Сега ме ненавиждат. Всичко това е, защото Захиров ги настои срещу мен. Той ме мрази. Беше заявил пред много хора, че нямам бъдеще като биатлонист. Нямал съм какво да дам за България. Сега иска да участвам под неговото ръководство. Това няма как да се случи. От федерацията искат да ни отстранят с моя личен треньор. Работи се срещу нас. Продължавам да се боря сам срещу всички."

Анев сподели, че няма да спре да работи с личния си треньор Георги Фъртунов.
"Той е в основата на успеха ми - каза сребърният медалист от европейското в Отепаа (Ест). - Положихме много труд през тази години. Резултатите са налице. Можех да се представя и по-добре на европейското, но бях пет дни на антибиотици. Това ми попречи да се класирам на по-предни позиции в индивидуалното и в спринта."

Последвайте каналите ни в:

Още от Зимни спортове

Виж всички