Хьоведес плаче за Халтерн на терена

Хьоведес плаче за Халтерн на терена

Капитанът на Шалке 04 Бенедикт Хьоведес се открои със специален жест за всички скърбящи с малкото германско градче Халтерн след инцидента със самолета на "Germanwings". Цели 150 души намериха смъртта си в Алпите, след като летателната машина не изпълни полета си от Барселона до Дюселдорф, а се разби в скалите.

На борда бяха 16 ученици и двама учители от Халтерн, където всъщност е роден и израснал опитният Хьоведес. Преди началото на снощния приятелски мач Германия - Австралия (2:2) защитникът беше хванал в ръце специален черен плакет с надпис на немски език: "Халтерн скърби". Камерата улови играча по време на изпълнението на германския химн.

Друг популярен германски футболист - Кристоф Метцелдер, също е родом от Халтерн и показа съучастие в скръбта. Метцелдер публикува съобщение в Twitter на немски и испански език, означаващо: "В траур с жертвите и техните семейства".

Снимка: Twitter

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти