България има още един цял отбор, който може да помогне по пътя към Рио 2016

България има още един цял отбор, който може да помогне по пътя към Рио 2016

Волейболна България финишира на 4-о място на завършилото вчера  европейско първенство в София. Възпитаниците на Пламен Константинов изиграха 6 трудни, но пълни с много емоции двубои и оставиха сърцата си на игрището в “Арена Армеец”.

Сега предстои още по-трудното - България да намери начин да се класира на Олимпийските игри в Рио 2016. Пътят е много тежък и труден и нашите национали трябва да преминат през иглени уши първо на

Олимпийската европейска квалификация в Берлин (5 - 8 януари 2016).
Пламен Константинов обаче има възможност да подсили държавния ни тим с почти цял нов отбор волейболисти на всеки пост, които поради различни причини останаха извън състава ни за Евроволей 2014.
България и Италия в битка за бронзовите медали 
Кои са те:

Разпределителят Добромир Димитров, който бе част от тима ни в Баку 2015 започна сезона с италианския гранд Сър Сейфти (Перуджа) и в отсъствието на аржентинеца Лучано Де Чеко изигра силни двубои в контролите не тима преди сезона.

На поста диагонали на разпределителя България разполага с няколко класни състезатели, които могат да влязат в сериозна конкуренция с Владимир Николов и Николай Учиков. Боян Йорданов, който ще продължи кариерата си в румънския Томис (Констанца) отпадна в последния момент от тима ни за Евроволей 2015. Цветан Соколов, който се възстановява от тежка операция на рамото вече започна тренировки с клубния си турски тим Халкбанк (Анкара). Данаил Милушев, също може да помогне на държавния тим ако се налага.
България и Италия в битка за бронзовите медали 
Тодор Скримов и Валентин Братоев са двамата ни посрещачи, които пропуснаха шампионата в София. Скримов заради контузия, а Братоев след решение на Пламен Константинов. И двамата обаче могат да бъдат от палза на тима ни.

Светослав Гоцев и Красимир Георгиев пък са централните блокировачи, които могат да влязат в конкуренция с Теодор Тодоров, Виктор Йосифов и Николай Николов.

Либерото на Марек Мартин Божилов също е готов да помага, ако се наложи.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти