Владо Николов: Взехме максимума от европейското (видео)

Владо Николов: Взехме максимума от европейското (видео)

"Ние постигнахме целите си на това европейско първенство. Бяхме много близо до това да направим чудо, но това щеше да е чудо, нямаше да е закономерност". Това заяви капитанът на националния отбор по волейбол Владимир Николов в предаването Sport7 по TV7. Оценката на опитния ни състезател за завършилата вчера надпревара е, че сме взели максимума.

"Волейболът е един логичен спорт и това, което се случи е изпълнен план, а не чудо. Имахме доста обективни затруднения с контузени състезатели, а това оказа влияние върху спортния резултат. Смятам, че взехме максимума от първенството. На хората може и да им изглежда, че нещо малко не ни е стигнало за място на финала, но то всъщност е много. Благодарение на тази невероятна публика надскочихме себе си. Ние играхме на лимита на възможностите си, докато французите бяха подтиснати от атмосферата и нашите фенове. Когато стабилизираха посрещането и да показват това, което могат имаха реални спортно-технически предпоставки да ни победят", заяви Владо Николов.

38-годишният диагонал каза, че сме играли като отбор от първия до последния мач. "Всички, които взеха участие в мачовете, се раздаваха до краен предел и това допринесе за този резултат. Много съм доволен от начина, по който стояхме на игрището", коментира Николов.

Той разкри, че скрито за зрителите са останали 99% от проблемите на отбора преди европейското. "Това, че играхме по този начин и това, че зарадвахме всички, не означава, че не сме имали проблеми. Просто бяхме достатъчно добри на игрището и извън него, за да не ги покажем. А колкото до лагерна на Белмекен – беше изключително ползотворен. Аз лично успях да изиграя този турнир и накрая имах още сили, не бях изтощен", каза Владо.

Според него, ако контузените бяха на линия, можеше да направим една точка повече в мача с Франция. "Победите и загубите са част от спорта. Но наградата – сърцата на хората, е нещо, което остава и топли", каза капитанът на тима ни.

Следващото състезание, което предстои на тима, воден от Пламен Константинов е европейската олимпийска квалификация в Берлин от 5 до 10 януари. "Отдавна знаехме, че олимпийската квалификация ще бъде тежка. Едно от последните неща, които бившия президент на CEV Андре Майер направи е да даде домакинството на Германия и да ги облагодетелства. Това е нещо извън нашата власт. Това, което ще се опитаме да направим е да се подготвим както трябва", коментира Николов.

Опитният диагонал каза също, че иска да продължи още дълго да играе, но сигналите, които получава от тялото си, не са най-положителните. "Със сигурност ще направя всичко възможно да помогна на отбора до края на олимпийския цикъл. След това окончателно ще прекратя участие в националния отбор".

В Sport7 той разказа и какво е бъдещето на Левски – кауза, за която Николов се бори от доста време.

ВИДЕО - ТУК!!!

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти