Бала: Победата над Португалия може да е ново начало за националния

Бала: Победата над Португалия може да е ново начало за националния

Прословутият плеймейкър на "златното поколение" Красимир Балъков бе част от делегацията на национал­ния ни отбор за двубоя с Пор­тугалия в Лейрия. Славният футболист на Спортинг (Лисабон) и Щутгарт бе изключител­но щастлив от представянето и изненадващия успех на момчета­та на селекционера Ивайло Петев.

"Уестих климата в нацио­налния отбор още преди мача и видях, че момчетата са абсолютно готови да дадат всичко от себе си, както и направиха на терена впоследствие. Срещу такъв противник трябва да имаш и малко късмет, който бе с нас. Момчетата сложиха една добра основа, върху която могат да стъпят за самочув­ствие за по-нататъшните си изяви в националния отбор. Направиха ми много хубав и приятен подарък за предстоя­щия рожден ден (б.а. - на 29 март (утре) Балъков става на 50 години). В такивa мачове се вижда, че с ред, дисциплина и добра атмосфера в отбора нещата се получават. Ивайло Петев изготви добър такти­чески вариант, който се изпълни перфектно от първа­та до последната минута. Та­зи победа връща малко надеж­дите", каза Бала пред "Тема Спорт".

"Марселиньо е силен футбо­лист, говори български език и трябва да го приемем като наш. Един елемент в нашия отбор, който с качествата си може да помага много на другите креативни играчи ка­то Ивелин Попов, Ивайло Чочев, Михаил Алек­сандров. Владислав Стоянов нап­рави невероятен мач. Имаше страхотен ден. С качествата си и спокойствието си дава­ше увереност на всички игра­чи пред себе си. Това е изклю­чително важно за един от­бор, който се гради. В Черно­морец съм работил и с него, и с треньора му Любо Шейтанов. Израснал е много с време­то. Между другото, веднага след като Стоянов спаси дуз­пата на Роналдо, ми се обади легендата на Спортинг (Лиса­бон) Карлос Шавиер (12 сезона за "лъвовете") и ми каза: Дай да го пратим в Спортинг!", доба­ви героят от САЩ '94.

"Хубаво е да затвърдим резултата от Португалия с по­беда и над Македония. Мачът в Скопие ще е много по-тру­ден и по-тежък, отколкото този в Лейрия. При успех момчета­та ще си осигурят по-голямо спокойствие преди следващи­те срещи и старта на квали­фикациите. Нашият път е този - здрав колектив, добра атмосфера, хубава работа и повече кредит на доверие. То­ва може да е началото на изграждането на новия национа­лен отбор. На новото му ли­це", завърши Балъков.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти