Легендата Генадий Шипулин нападна публично Алекно за провала в Рио

Легендата Генадий Шипулин нападна публично Алекно за провала в Рио

Легендарният волейболен треньор и настоящ вицепрезидент на Руската волейболна федерация (ВФВ) Генадий Шипулин публично нападна Владимир Алекно и го обвини за лошия резултат на "Сборная" на Олимпиадата в Рио.

"Само двамата ли разбират от волейбол в страната ни?", започна Шипулин атаката си по адрес на Владимир Алекно и генералния мениджър на националния отбор на Русия Роман Станиславов в интервю за авторитното издание Спорт Експрес. "Имам сериозни въпроси за начина, по който бе определен отбора за Олимпиадата. Те двамата не искаха да чуят друго експертно мнение от членовете на федерацията. Те носят пълна отговорност".

След това Шипулин разкри голяма тайна от кухнята на мъжкия национален отбор на Русия. Точно преди Олимпиадат бе обявено, че Дмитрий Мусерский няма да пътува за Рио заради контузия. Въпреки това, според някои слухове Мусерский не е имал добри отношения с Владимир Алекно и заради това е бил освободен. Шипулин потвърди това.

"Снобизма и липсата на уважение към играчите от страна на Алекно и Шевченко (б.р. президента на ВФВ Станислав Шевченко) възпрепятстваха създаването на най-силния отбор за Олимпиадата, въпреки че селекционерът ми обеща, че всички най-добри играчи ще отидат в Рио. Капитанът на отбора Сергей Тетюхин ми се обади посред нощ, за да говоря с ръководството на федерацията ни и с Алекно. Нямаше време да се направи това и на сутринта Мусерский напусна лагера на отбора", заяви още Шипулин.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички