Потвърждават мнението на Доктора: Винялес ще бъде фактор догодина

Потвърждават мнението на Доктора: Винялес ще бъде фактор догодина

Шефът на Suzuki в MotoGP Давиде Бривио потвърди мнението на Валентино Роси, че догодина новото попълнение на Yamaha Маверик Винялес ще бъде на нивото на новия си съотборник и дори ще надмине успехите на Хорхе Лоренсо с машината на Yamaha.

"За Роси няма да бъде особена промяна. Маверик е на нивото на Лоренсо, така че Валентино не е загубил нищо. Маверик обаче може да научи много, ако Валентино естествено му позволи. Винаги първо трябва да победиш собствения си съотборник и това означава, че и двамата догодина ще дават всичко от себе си на пистата. Разбирам напълно решението на Маверик, което бе взето след първия му подиум на "Льо Ман". Той е интелигентен и много бърз. Момчето е истински талант", смята Бривио.

Винялес завърши 12-и през сезон 2015 като дебютант, а тази година бе само на 36 точки от мястото на Лоренсо, оставайки четвърти за сезон 2016: "Той порасна много като пилот. Първата година беше трудна за него. Беше такава и за мен, но за Маверик 11-а или 12-а позиция не са неговото място".

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти