Мини сериал проследява пътя на Роси от дете до жива легенда

Мини сериал проследява пътя на Роси от дете до жива легенда

Благодарение на генералния спонсор на Yamaha – Monster Energy бе създаден сериал в продължение на пет епизода, посветени на Доктора. Споделиха мнението си за Роси икони в моторспорта след като са били свидетели на неговите първи стъпки в кариерата; тези, които го познават най-добре и самия Роси. Близък ли е с Грациано Роси – своят баща, Валентино споделя пред камерите.

Идеята да се превърне в истински професионалист и световен шамипон се заражда, когато навлиза в Гран При света през 1996 година. Двадесет години по-късно той е нарицателно за върха в мотоциклетизма.

Той поднася подаръци на публиката и когато не печели, а дори невинаги се интересува с каква машина го прави – мотоциклет, болид или рали автомобил, стига тя да е бърза. Доказва го с многобройните си победи на рали Монца, както и с първото си качване в кола от НАСКАР сериите с време, равно на шампионите.

"Страшно много съм се смял на ситуацията на "Херес" през 1999 година, когато ми се наложи да отида до тоалетната, докато бях на пистата. Тогава бях в клас 250 куб., но това ще се помни вечно", сподели Роси.

Икони в моторспорта сравняват Доктора с Тайгър Уудс, Майкъл Джордан и Роджър Федерер взети заедно. Ако си тенис фен, обожаваш "Уимбълдън" – това за MotoGP е "Муджело". Седемте последователни победи там показват как Роси и пистата си принадлежат.

В кариерата на всеки мотоциклетен състезател обаче има и контузии, а Роси среща тази страна на спорта през 2010 година, когато чупи десния си крак. Как е преживал първата си сериозна контузия той също споделя във видеото.

Защо състезателят с харизма на Питър Пан всяка година подготвя различна каска за състезанието на "Муджело", и с какво прилича на един истински лекар, разберете в поредицата серии на Monster Energy.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти