Маркес с предизвикателство през уикенда, с Роси "имат какво да научат"

Маркес с предизвикателство през уикенда, с Роси "имат какво да научат"

Този уикенд в Барселона световният шампион от MotoGP Марк Маркес се среща на дърт трак с американската звезда Брад Бейкър. Техните кариерни пътища протичат по сходен начин – и двамата започват от малки с крачките в професионалните класове; и двамата печелят първата си титла в най-високия си клас през 2013 година – Бейкер печели GNC1 титлата в САЩ, а Маркес – първата си корона в MotoGP.

Бейкър прекара дълго време в Испания последните месеци, където тренира с различни мотоциклетисти. В този период той отметва и още едно действие от своя списък с цели, прекарвайки цял ден на пистата с Валентино Роси. Американецът признава "гигантските" качества на Маркес и Доктора, но също така смята, че те двамата имат какво да научат от него, става ли дума за дърт трак.

"Страхотно е да карам с Марк или Валентино, но определено аз съм човек, от когото могат да почерпят съвет относно представянето си на дърт трак. Без значение какъв тип мотор използват обаче и двамата са страшно добри. При Марк ясно си личи, че това му доставя удоволствие. Предишни години също сме участвали заедно на състезанието в Барселона и той дава всичко от себе си за победата. Позицията им върху мотора е добра, но от начина, по който използват тялото си, си личи, че са състезатели от пистови шампионати" заяви Бейкър.

Маркес и Бейкър ще стартират на тазгодишното събитие в събота вечер. Двамата създават най-оспорваният финал на състезанието през 2013 година, когато американецът победи Маркес.

Снимка: Superprestigio Dirt Track

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти