Семейството на Шумахер създава фондация като благодарност за подкрепата

Семейството на Шумахер създава фондация като благодарност за подкрепата

Здравословното състояние на Михаел Шумахер ще продължи да бъде тайна за обществото, но семейството и мениджърският екип на бившия пилот от Формула 1 започват нова инициатива и създават фондация, вдъхновена от битката на германеца за неговия собствен живот. Идолът на безброй фенове на надпреварата претърпя тежък инцидент във Франция на 29-и декември 2013-а година, а от края на 2014-а насам неговото възстановяване протича в Швейцария.

"Здравословното състояние на Михаел и възстановяването му са негова лична зона, която нямаме намерение да прекрачваме с коментари. Предпочитаме да предпазим личното му пространство. Всичко казано от нас относно здравето му ще прекрачи тази граница", заяви неговият агент Сабине Кем.

"Наясно сме, че на повечето хора им е трудно да проумеят това, но бъдете сигурни, че ние просто се опитваме да защитаваме Михаел. Благодарни сме на хората, които проявяват разбиране, както и на тези, които постоянно се интересуват от състоянието му. Михаел винаги е пазил ревностно своето лично пространство, та дори и през най-успешните си години във Формула 1. За него винаги е имало ясна граница между публичната персона и личността", добави тя.

За да изрази по някакъв начин благодарността си към всички хора, които подкрепяха Шумахер през последните три години, семейството на бившия пилот възнамерява да превърне инициативата #KeepFighting във фондация, подпомагаща хора в силно затруднено положение.

"Идеята на инициативата е да покаже на хората, че вярата в даването е огромна - послание, което не е отправено само в моторния свят - това е нещо глобално. Искаме да вдъхнем кураж и на други хора. Те не бива никога да се предават", допълни съпругата на 7-кратния световен шампион Корина Шумахер.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти