Марадона подкрепи идеята на Инфантино за световно с 48 отбора

Марадона подкрепи идеята на Инфантино за световно с 48 отбора

Легендата на световния футбол Диего Марадона е възхитен от плановете на президента на ФИФА Джани Инфантино да разшири формата на световните първенства за 48 участващи отбора. Според Дон Диего тази промяна ще увеличи рязко интереса в света към най-голямото футболно събитие изобщо.

Очакванията са официалното предложение от Борда на ФИФА да бъде направено утре, по време на тяхната сбирка. А участващите отбори да станат от 32 на 48 да бъде утвърдено за първи път за световното първенство през 2026 година.

Марадона, който беше традиционен критик на политиката на ФИФА, налагана от Сеп Блатер, вече е в отлични отношения със световната централа след избора на Джани Инфантино за президент през миналата година. "Аз съм възхитен от инициативата на Джани, защато тя ще даде шанс на отбори, които още на старта на квалификациите знаят, че иначе няма как да отидат на световното първенство", заяви Марадона след мач между отбори за ветерани, който се проведе в щаб-квартирата на ФИФА.

"Да се даде на всяка страна мечтата и да се възстанови страстта и любовта към футбола, това само по себе си е фантастична идея", допълни легендата, който беше капитан на Аржентина, спечелила световната титла през 1986 година и достигнала до финал четири години по-късно в Италия.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички