Сергей Шляпников пребори Лоренцо Бернарди за селекционер на Русия

Сергей Шляпников пребори Лоренцо Бернарди за селекционер на Русия

Руският волейболен треньор Сергей Шляпников най-вероятно ще бъде новия селекционер на мъжкия национален отбор на "Сборная". Опитният специалист, който е с дългогодишен стаж и множество успехи, ще бъде назначен официално на 2 февруари на Президиума на Руската волейболна федерация (ВФВ). 55-годишният Шляпников е успял да пребори волейболист №1 на 20-и век и настоящ треньор - Лоренцо Бернарди, който е бил единственото чуждо име коментирано от шефовете на руския волейбол.

"Президиума, в крайна сметка, ще избере един от двамата кандидати. Освен Сергей Шляпников и известният италиански специалист Лоренцо Бернарди от Перуджа се бори за тази работа. Необходимо е да се вземи предвид програмата за развитие на националния отбор за по-дълъг период време, а не само за един сезон. Така, че Шляпников е предпочитания вариант", заяви генералният секретар на руската федерация Александър Яременко за агенция Р-Спорт.

Сергей Шляпников в края на 90-те години на миналия век бе начело на юношеския национален отбор на Русия, с който стана световен шампион през 1999 година, а също така два пъти спечели титлата от европейски първенства. По-късно с младежкия отбор отново става световен шампион през 2011 година и четири пъти шампион на Европа. Преди шест месеца Шляпников подаде оставка като старши-треньор на Динамо (Краснодар).

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти