Ф1 отборът Менър фалира

Ф1 отборът Менър фалира

Ф1 отборът Менър преустановява дейността си и от началото на следващата на седмица освобождава всичките си 212 работници. Това обяви синдикът на отбора FRP Advisory днес.

Британският тим мина под ръководството на синдик по-рано този месец, но не успя да намери нови инвеститори и през 2017 няма да се подреди на стартовата решетка: "Много е жалко, че отборът преустановява дейността си и затваря врати. Във вторник, когато всички получат заплатите си за януари, започваме да съкращаваме персонала".

За Менър имаше няколко потенциални кандидат-купувачи, включително азиатски консорциум, но до споразумение така и не се стигна: "През последните няколко месеца ръководството на отбора работеше неуморно, за да намери нови инвеститори и да осигури бъдещето му, но за съжаление не успя да го направи навреме и останахме без алтернатива. Затова се наложи да минем под управлението на синдик, който да защити интересите ни. От назначаването на FRP Advisory по-рано този месец синдиците не са спирали да работят, да подкрепят ръководството и да се опитват да намерят инвеститори. Водиха преговори с няколко такива и направиха така, че служителите да получат заплатите си на 31 януари 2017 година".

"За съжаление синдикът не успя да намери инвеститор в това кратко време и отборът няма да може да продължи в сегашната си форма. Без стабилна финансова и операционна структура, синдиците преустановиха дейността на компанията и днес изпратиха всички работници вкъщи. Целият персонал ще получи заплатите си във вторник, 31 януари, и почти всички ще бъдат съкратени", гласи изявлението на Менър.

"Менър е велико име в британския моторспорт, отборът постигна много през последните две години и с новите си собственици тимът процъфтя. Но управлението на един Ф1 отбор изисква високи стандарти и значителни приходи. Благодарим на всички работници за подкрепата и професионализма им в този труден процес", заяви синдикът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти