Гледай на живо

Очаквайте в 15:00 Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16)

Фелипе Маса ще тества електрическия болид на Jaguar

Фелипе Маса ще тества електрическия болид на Jaguar

Пилотът на Уилямс във Формула 1 Фелипе Маса ще тества елекрическия болид на Jaguar през следващата седмица. Бразилецът говореше открито за желанието си да се впусне в сериите, но това бе преди Уилямс да го повикат отново за още един сезон, замествайки Ботас. Маса все пак ще има възможност да направи чакания тест, като локацията му остава в тайна.

Изявлението на отбора гласи: "Panasonic Jaguar Racing получиха покана от Формула Е да предоставят на Фелипе Маса шанс да придобие частичен опит с електрически болид. Ние сме щастливи да му предоставим тази възможност".

Мич Еванс и Адам Керъл са пилотите със състезателно място в отбора за сезон 2016/17. Маса заяви, че няма да се разсейва с друг шампионат през сезон 2017, а ще се концентрира максимално върху Формула 1. Това донякъде осуети плановете на надпреварата и по-късно стана ясно, че бившият пилот на Хаас Естебан Гутиерес ще участва в сериите.

Отборът, за който Маса е щял да се състезава във Формула Е, остава неизвестен, както и този, в който Гутиерес ще направи дебюта си тази година. По всяка вероятност става въпрос за един и същи тим.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти