Кубица иска да кара Ф1 болид отново

Кубица иска да кара Ф1 болид отново

Роберт Кубица заяви, че е готов да се качи отново в болид от Формула 1 шест години след рали инцидента, който претърпя, и който сложи край на кариерата му в най-високия ешелон на моторспорта по света. Кубица се състезаваше във Формула 1 от 2006 до 2010 година, но получи сериозни наранявания в рали Ронде ди Андора през 2011 година.

Оттогава полякът имаше кратка кариера в Световния рали шампионат, след която започна да участва в различни пистови надпревари за издръжливост. Миналата седмица стана ясно, че през сезон 2017 ще управлява затворените болиди в световните серии по издръжливост, включително и в престижните "24 часа на Льо Ман". Това му дава увереност, че отново може да проведе тест и с болид от Формула 1.

"Преди три години Мерцедес ми предложиха шанс да тествам болид от Формула 1 отново, но тогава нямах увереността да го направя. Работих единствено със симулатора им. Знам, че понякога възможностите идват само веднъж, но винаги искам да бъда сигурен за състоянието си. Моето физическо състояние не е често срещано. Много малко хора попадат в подобни инциденти, а всеки организъм се възстоновява различно. Днес много бих искал да изпробвам отново кола от надпреварата. Искам да си припомня трепета на Формула 1. Пробвах доста симулатори и съм уверен, че мога да карам на 80% от пистите", сподели Кубица.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти