Цветове, надежди и очаквания: Yamaha показа машините за 2017

Цветове, надежди и очаквания: Yamaha показа машините за 2017

В построения по последна дума на техниката завод близо да Монца, Италия Yamaha показа цялото богатство на своите състезателни отбори (общо 16) за предстоящия сезон и огромните усилия, вложени в преследването на върха в MXGP, Мотокрос, Ендуро, Рали и Супербайк.

Звездата от Дакар Адриен Ван Беверен излезе на сцената и разказа за кампанията, която вече е започнал. Французинът долетя в Италия само часове, след като завърши втори в най-голямото плажно състезание в Европа – Enduropale в Льо Тукет и говори за своя път към четвъртото място на едва второто му участие на Рали Дакар.

"Беше удивително преживяване с най-различни препятствия и много емоции. Моята цел е някой ден да спечеля тази надпревара", закани се той.

Особено внимание привлече заводският отбор на Yamaha в MXGP в състав Ромейн Фебре и Джереми Ван Хоребек. Първият се готви да си върне короната в световния мотокрос шампионат, която спечели през 2015-а година, а вторият впечатлява с прекрасната си форма в предсезонната подготовка.

В MX2 Yamaha разполага с още един отбор Kemea, в който виждаме Беноа Патюрел, Брент Ван Доник и Алвин Остлунд.

"Ние постигнахме целта си в последните две години и сега трябва да направим последната крачка. Има много добри състезатели в МХ2 и няколко младоци, които ще натискат здраво", смята Патюрел, считан за един от основните претенденти тази година.

Част от спектакъла беше и четирикратната световна шампионка в мотокроса Киара Фонтанези, която ще бъде член на триумвирата на Monster Energy, който очакваме да се бори за короната и през 2017-а. Нейни основни съперници ще бъдат Кортни Дънкан и настоящата номер едно Ливия Ланселот.

Алекс Лоус и Майкъл Ван Дер Марк вдигнаха покривалата от фантастично изглеждащите състезателни машини R1, с които ще участват в световния Супербайк шампионат като втори отбор, който ще се стреми да се издигне от топ 10 до спор за подиума. Нямаше много време за тържества, тъй като първият кръг е само след седмици в Австралия и контейнерите са готови да транспортират машините до "Филип Айлънд".

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти