Гледай на живо

Очаквайте в 15:00 Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16)

Мусерский скочи на селекционера: Правят така, че волейболът в Русия да умре окончателно!

Мусерский скочи на селекционера: Правят така, че волейболът в Русия да умре окончателно!

Олимпийският шампион от Лондон 2012 Дмитрий Мусерский, който е смятан за най-добрия волейболист на Русия, скочи на новия селекционер на “Сборная” Сергей Шляпников.

Високият 217 сантиметра гигант реагира гневно на интервю на Шляпников, в което той обяви: “В случай на отказ на волейболист да играе за “Сборная”, той ще бъде считан за чужденец в клуба. В каквато и да е кондиция да се намира един спортист, той трябва да откликне на поканата и да се яви в определеното време в националния отбор на Русия. А дали той ще може да играе или му трябва курс на лечение - това вече не решава играча”.

“Всички правят така, за да може волейболът в Русия да умре окончателно!”, написа в своя профил в Twitter централният блокировач на Белогорие (Белгород), който на практика почти само донесе олимпийското злато от Лондон 2012 на Русия, и не пропусна да сложи линк към интервюта на Сергей Шляпников.

В него Шляпников не спира да повтаря за “загубата” на Леонид Щадилов и дефицитът на играчи на поста либеро, а също така прави хумористична характиристика на играта ан Денис Бирюков 
(“На нас са ни известни неговите слаби страни - неумението да завършва атаката. Така че, не трябва да му се подава топката. Този младеж има и положителни моменти: посрещането, например”.)
Общо взето Мусерский изригна срещу Шляпников, защото се очаква ако някой състезател не иска на играе за националния отбор на Русия, то той да бъде заставен!
Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти