Резервираха дата и място за мегасблъсъка Мейуедър - Макгрегър

Резервираха дата и място за мегасблъсъка Мейуедър - Макгрегър

Направена бе нова крачка към осъществяване на мегасблъсъка между боксовата звезда Флойд Мейуедър и шампиона на UFC в лека категория Конър Макгрегър. Според Flocombat вече има резервирани дата и място за провеждането на битката, а именно 10 юни в T-Mobile Arena в Лас Вегас.

Новината, разбира се, не означава, че мачът със сигурност ще се състои, но все пак е стъпка към превръщане на фантазията в реалност. Предстоят да бъдат уточнени още много неща между двете страни преди договорът да бъде официално подписан.



За възможността мегасблъсъкът да стане факт през юни пръв заговори журналистът на ESPN Стив Леви, който написа в "Туитър": "Дочух, че Мейуедър/Макгрегър може да се случи в първите седмици на юни във Вегас."

Ако Флойд Мейуедър излезе на ринга в новопостроената Т-Mobile Arena, това ще бъде първият мач на боксовата звезда далеч от MGM Grand, което се е превърнало във втори роден дом за него от победата му над Карлос Мануел Балдомир през ноември 2006 година.

Капацитетът на MGM Grand е около 17 000 зрители, докато T-Mobile Arena разполага със 20 000 места.



Миналата седмица Флойд Мейуедър обяви, че прекъсва "пенсионирането" си с една основна цел - да се изправи срещу Конър Макгрегър в мач, който може да му донесе много повече пари от сблъсъка с Мани Пакиао през 2015 година.

Известният с прякора Парите (The Money) американец не се е качвал на ринга от септември 2015 година, когато победи сънародника си Андре Берто. С това неговият баланс на профи ринга стана 49-0 и той изравни легендарния Роки Марчиано за боксьора с най-много мачове без загуба.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти