Почетоха Джон Хигинс наравно с Мат Бъзби и "лъвовете от Лисабон"

Почетоха Джон Хигинс наравно с Мат Бъзби и "лъвовете от Лисабон"

Живата снукър легенда Джон Хигинс бе приет в новосформираната "Зала на славата на Северен Ланкашир". Инициативата в региона бе започната миналата година и реално Вълшебника от Уишоу е сред първите приети в престижния клуб.

Там, заедно с него, са още: Рики Бърнс (бокс), сър Мат Бъзби (футбол), Дейвид Граб (плуване), Санди Джоунс (голф), Буди Къндеран (крикет), Селтик ("лъвовете от Лисабон") (футбол), Лин Макафърти (хандбал), Том Макийн (лека атлетика), Джонатан Патерсън (футбол), Луис и Кимбърли Реникс (джудо), Анджела Робъртсън (плуване).

"Много ще се радвам, ако успея да спечеля поне още дна световна титла", каза Хигинс на церемонията. "Е, ако не се случи, няма да бъде трагедия. С възрастта ми става по-трудно, но тази година със сигурност мотивацията ми ще е сериозна.



В днешно време обаче никак не е лесно да спечелиш световната титла. Самият стандарт на снукъра в близките години се вдигна значително. Знам, че хората още величаят Стивън Хендри и са прави, но цялостното ниво в днешно време е по-високо.

Огромна чест е за мен да бъда редом до легенди като сър Мат Бъзби и "лъвовете от Лисабон", каза още Хигинс.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти