Кими: Стартираме сезона върху добра основа

Кими: Стартираме сезона върху добра основа

Всички очакват тази година Ферари да направят много силен старт на сезона в Мелбърн. Причината е изненадващото им темпо по време на зимните тестове в Испания и учудващата надеждност, която колата им показа и през осемте дни на "Каталуния". Кими Райконен и Себастиан Фетел се оказаха най-бързите пилоти, съдейки по смесеното класиране от сесиите, а и колата им не им създаде сериозни проблеми, за разлика от минали години.

Но дали наистина Ферари са настигнали Мерцедес и тази година ще могат пълноценно да се борят с тях, ще разберем след няколко дни. Според Кими обаче, състезанието в Австралия няма да е много показателно и най-вероятно истинското разпределение на силите ще си проличи чак в Китай: "Имам добро усещане за колата, което е много важно. Тя беше надеждна почти през цялото време на тестовете и това определено е добър знак. Означава, че отборът е свършил страхотна работа през зимата. Този път стартирам сезона, стъпвайки на добра основа. Все още е рано да се каже колко по-бърза е колата от останалите и може би дори в Мелбърн няма да получим окончателен отговор на този въпрос, защото първото състезание от сезона винаги е необичайно. Сигурно ще трябва да изчакаме до Китай".

"Но каквото и да стане, искам да благодаря на всички от отбора, защото на тестовете винаги успяваха да решат всички дребни проблеми", допълни Райконен.

Снимка: Ferrari

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти