Мусерский: Да карат волейболистите да играят за “Сборная” пред дулото на пистолет е неправилно

Мусерский: Да карат волейболистите да играят за “Сборная” пред дулото на пистолет е неправилно

Олимпийският шампион с Русия от Лондон 2012 Дмитрий Мусерский коментира изказването си, че: “Правят всичко възможно, за да може волейболът в Русия да умре окончателно”.

“Да започнем с това, че самата институция национален отбор предполага, че в този отбор са събрани тези, които искат да играят за флага, за герба, за своята страна и да правят това напълно безплатно. Това трябва да е ясно за всеки един спортист. Ако това не е така, спортистът няма да покаже всичко, на което е способен, както и да бъде заставян. Освен това този играч ще нанесе щети на отбора, какво да се говори за резултати”, заяви Мусерский пред Чемпионат.

“Изказването на Шляпников не беше правилно - заплашва играчите с пръчка и наказания в случай на отказ. Разберете, това на подсъзнателно ниво е неприятно, води до съпротивление. Уверен съм, че повечето играчи, които искаха да играят за “Сборная” или които ще бъдат повикани ще правят това не по собствена воля след това интервю. А това вече е минус за националния отбор. На мен ми се струва, че трябва да се използва такава система, която ще накара всеки волейболист от Суперлигата на Русия да мечтае да попадне в “Сборная”, а не да мисли за покана, която пред дулото на пистолет е невъзможно да я откаже. Сега пратят така, че желанието на играчите да се изявяват максимално в националния отбор на Русия е угаснало и спаднало изключително много”, добави Мусерский.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти