Ямбол изненада Рилски спортист насред Самоков

Ямбол изненада Рилски спортист насред Самоков

Отборът на Ямбол поднесе изненадата в XXII кръг на Националната Баскетболна Лига, след като тази вечер възпитаниците на Петър Петров се наложиха при визитата си на Рилски спортист (Самоков) с 90:76 (21:11; 32:15; 12:25; 25:25).

Николай Върбанов бе над всички в селекцията на победителите и записа срещу името си „дабъл-дабъл“ – 27 точки и 11 борби, а Цветослав Острев и Венцислав Петков добавиха съответно по 25 и 20 точки.

Девън Шелтън вкара 22 точки и овладя 11 борби за домакините, Еван Бруинсма също записа двойни показатели – 20 точи и 10 борби, а Йордан Бозов завърши с 13 точки.

Гостите стартираха отлично срещата и в края на първата част разликата в тяхна полза вече бе двуцифрена – 21:11. Изненадващо или не, доминацията на възпитаниците на Петър Петров продължи с пълна сила и през втория период и на почивката Ямбол вече имаше повече от комфортна преднина – 53:26.

Баскетболистите на Рилски спортист се хвърлиха с всички сили да заличат пасива си през второто полувреме, като през третата четвърт домакините успяха да стопят изоставането си до само 14 точки – 51:65 и надеждата за обрат все още бе жива.

Самоковци не се отказаха да търсят обрат, но за разлика от третата част, в заключителните десет минути ямболии се представиха на ниво в защита, а в нападение Венци Петков и Върбанов продължиха да тормозят съперника, а това подсигури и крайния успех на Ямбол – 90:76.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ - ЯМБОЛ

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти