Гледай на живо

100 години Етър: „Звездите на „Етър” (ветерани) - Национален отбор „Звездите на България” (ветерани) 0:4 /почивка/

Спас Делев пропусна да стане герой срещу лидера в Полша (видео)

Спас Делев пропусна да стане герой срещу лидера в Полша (видео)

Българският нападател Спас Делев пропусна да стане герой за полския си тим Погон при равенството 0:0 с лидера в Екстракласа Ягиелония. В средата на първото полувреме пред Делев се откри чудесна възможност да отбележи гол, но бившият играч на ЦСКА не успя да порази вратата на гостите. Погон може да съжалява за това, че не взе три точки от двубоя, тъй като цяло второ полувреме игра с човек повече, след като в 43-ата минута червен картон от Ягиелония получи Лукаш Бурлига.

Делев остана на терена през всичките 90 минути, а тимът му заема девето място в класирането. Ягиелония пък има точка аванс на върха пред втория Легия и третия Лех (Познан).

Спас Делев, разбира се, не е единственият българин в полския футболен елит. Четвърти в подреждането, на 3 точки зад лидера, е Лечия (Гданск), където играе българският халф Симеон Славчев. През изминалия уикенд Славчев се появи в игра в 59-ата минута и получи жълт картон при поражението с 1:2 от гостувалия Легия.

Нападателят Димитър Илиев пък игра в последните 15 минути за своя тим Плок при поражението с 2:3 от домакина Висла. Плок е 11-и в подреждането. Друг роден нападател - Илиян Мицански, бе сменен в 77-ата минута при победата на своя тим Корона (Киелце) с 3:0 срещу гостувалия Краковия. Мицански и компания заемат осмо място в класирането.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти