Вилфредо Леон с фланелката на Полша през 2018-а? Може би...

Вилфредо Леон с фланелката на Полша през 2018-а? Може би...

Полските волейболни фенове нямат търпение да видят Вилфредо Леон с фланелката на "Дружина полска". Независимо от това, пътят това да стане факт е много дълъг според говорителя на местната федерация (PZPS) Януш Узнански.

Един от най-добрите посрещачи в света има полско гражданство от две година и силно иска да играе за мъжкия национален отбор на Полша. Но кубинската федерация все още не иска да даде съгласие това да стане. И все пак, Узнански призна, че има големи шансове Леон да играе за световните шампиони на Мондиал 2018.

"Кубинците са много горд народ и е много трудно да се преговаря с тях. Все едно, някой да иска да ни отнеме Бартек (б.р. Бартош Курек) от нас. Те знаят стойността на този играч (Леон) добре. Те също знаят, че той няма да играе повече за техния национален отбор, но защо да ни подаряват перлата си безплатно? Преговорите ще бъдат трудни и дълги, но вече са в ход. Изискват наистина голяма предпазливост и сдържаност", сподели Узнански в интервю за Polsat Sport.

Процесът по смяна на спортната националност е дълга. Има няколко условия, които трябва да бъдат изпълнени, но най-важното е съгласието на родната федерация, което кубинската не иска да даде все още.

"Дали той ще играе на Олимпиадата в Токио през 2020-а ли? Така мисля. Може би дори и на световното първенство през 2018-а... Разбира се, това не е декларация. Всички карти са в кубинците и сега само решението на Комитета на FIVB може да го промени... Все още, сме на етап, където можем да говорим за конкретна сума пари и в момента преговаряме", допълни говорителят на полската федерация.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти