Опитните ни волейболистки се завръщат в националния

Опитните ни волейболистки се завръщат в националния

Мария Филипова, Страшимира Филипова, Ева Янева и Диана Ненова са готови да се върнат в националния отбор това ляно. Това стана ясно от думите на Мария Филипова, която спечели шампионската титла на Азербайджан заедно с Габриела Коева и техният Телеком Баку.

Тимът им победи Локомотив с 3:0 гейма в последния кръг на местното първенство и триумфира с титлата.

„Усещането е невероятно всеки път, когато спечелиш златен медал и вдигнеш купата. Това е неповторимо усещане. Вече седем години съм участник в азербайджанския шампионат и е първа титла за мен. Тази година успяхме да спечелим. Щастливи сме и благодарим на целия екип“, сподери Филипова в интервю за Гонг.

„За нас тази победа беше много важна и се радвам, че успяхме да победим по този категоричен начин. Още не мога да кажа, че ще продължа в Азербайджан. Ситуацията тук не е много ясна, не се знае дали ще има първенство, дали ще има клуб“, добави българската волейболистка.

Мария Филипова потвърди, че е готова да се завърне в националния отбор на България.

„Имах доста разговори с Иван Сеферинов. Той много държи да се върна в националния отбор. Обсъждаме го като идея заради квалификацията за световното първенство в България. Ако федерацията се съгласи, има вероятност да се върнем заедно със Страшимира Филипова, Ева Янева и Диана Ненова за тази квалификация, а след това да обсъдим европейското. Всяка година искаме максимален резултат, но за съжаление не се получава. Миналата година направихме добро представяне. В началото на април се прибирам и ще стане ясно“, коментира Мария Филипова.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти