Аржентина се срина без Меси (видео)

Аржентина се срина без Меси (видео)

Аржентина допусна неочаквана загуба при гостуването си на Боливия и остана на 5-о място в световните квалификации в зона КОНМЕБОЛ. Без голямата си звезда Лионел Меси, който отнесе наказание от 4 мача от ФИФА, "гаучоасите" не приличха на себе си. Голямата надморсква височина в Ла Пас също оказа своето влияние и боливийците постигнаха успех с 2:0, след попадения на Хуан Карлос Арсе и Марсело Морено.

Звездите на Ювентус не играха в мача. Гонсало Игуаин бе наказан, докато Пауло Дибала остана на пейката през всичките 90 минута, а Серхио Агуеро влезе като резерва в началото на второто полувреме. Селекционерът Едгардо Бауса се принуди да пусне в атака Анхел Корея и Лукас Прато, но и двамата не оправдаха доверието.

Боливийците знаеха, че доста обстоятелства са в тяхна полза и от самото начало на мача показаха агресия, която доведе до няколко опасни положения пред вратата на Серхио Ромеро. Първата чиста ситуация за гол обаче се откри пред Анхел ди Мария. Той беше изведен в наказателното поле от Корея, но Карлос Лампе парира удара му.
В 31-ата минута Пабло Ескобар центрира от десния фланг, а Хуан Карлос Арсе с глава откри резултата. Малко след почивката голямата звезда на домакините Марсело Морено се възползва от подаване на Енрике Флорес и Ромеро трябваше за втори път да вади топката от мрежата си.

Аржентина остана с 22 точки и отстъпи с две места назад в класирането след победите на Колумбия и Чили. Статистиката е показателна, че без Меси "албиселесте" има само една победа от 8 мача.

БОЛИВИЯ - АРЖЕНТИНА 2:0
1:0 Арсе (31)
2:0 Морено (52)

МИНУТА ПО МИНУТА!

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти