Меси за псувнята: Не беше насочена към съдията

Меси за псувнята: Не беше насочена към съдията

Нападателят на Аржентина Лионел Меси отнесе наказание от 4 мача за обиди към страничния съдия в мача между “гаучосите” и Чили миналия четвъртък. Той е признал, че се е изпуснал и е псувал, но думите му не са били насочени към арбитъра, а са били просто “във въздуха”, пише “Ла Насион”, позовавайки се на свои източници.

“Думите ми не бяха насочени към асистента, а бяха казани просто във въздуха”, твърди Меси в обяснението, което от Аржентинската футболна асоциация (АФА) изпратила до ФИФА в опит да защитят капитана си.

Президентът на националните отбори Марсело Тинели също е признал, че Меси е добавил своя нота в писмото, което е било изпратено от АФА до ФИФА.

Дисциплинарната комисия на световната футболна централа все пак реши да наложи наказание от 4 мача на аржентинската звезда за отправени обидни думи към втория съдия на мача с Чили. Меси вече изтърпя първият от тези четири мача и това бе срещата с Боливия, загубена от “гаучосите” с 0:2. Той няма да може да играе още в двубоите с Уругвай, Венецуела и Перу от световните квалификации. От АФА все пак ще опитат да обжалват и да намалят санкцията.

Иначе Меси вече се прибра в клубния си отбор Барселона.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти