Решителните битки в Маями и три футболни дербита на живо през уикенда

Решителните битки в Маями и три футболни дербита на живо през уикенда

Тенисът и футболът ще властват в ефира на спортните канали на Мтел в края на седмицата, когато феновете на спорта ще видят на живо заключителните битки от кортовете в Маями и дербитата на кръга в три футболни първенства.

Mtel Sport 1 продължава да излъчва най-интересните двубои от мъжкия турнир в Маями, където остава да се изиграят полуфиналите и финалът. Първият полуфинал ще противопостави Рафаел Надал срещу Фабио Фонини. Испанецът преодоля сравнително лесно на четвъртфиналите надеждата на домакините Джак Сок с 6:2, 6:3, а Фонини премина през Кей Нишикори с 6:4, 6:2. Двамата ще играят за 11 път, като до момента Надал води със 7 на 3 победи в директните двубои. Мачът започва в петък от 20:00 часа и ще може да се проследи пряко по спортния канал.

Във втория полуфинал един срещу друг излизат Роджър Федерер и Ник Кириос. Маестрото достигна до този етап на надпреварата след инфарктна победа срещу Томаш Бердих, спасявайки 2 мачбола в тайбрека на третия сет. В сблъсъка на младите Кириос надделя над Александър Зверев също в 3 сета. Полуфиналната среща ще бъде едва вторият сблъсък между швейцареца и австралиеца, като първият бе спечелен от Кириос. Битката за класиране на финала започва в 2:00 часа в нощта на петък срещу събота. Мачът за титлата в Маями е на 2 април и също ще бъде излъчен на живо по Mtel Sport 1.

Футболната програма на спортните канали на Мтел ще предложи 3 дербита от 3 футболни първенства. Може би най-очакваното ще се състои в неделя от 15:30 часа, когато вторият в Холандия Аякс ще приеме лидера Фейенорд. Домакините от Амстердам ще преследват задължителна победа, за да съкратят преднината на върха, която в момента е 6 точки. Победа на Фейенорд до голяма степен ще означава титла за тима от Ротердам. Мачът ще се излъчва по 
Mtel Sport 1, като преди и след него ще има коментарно студио с експертни мнения и коментари.

В неделя от 14:00 часа Mtel Sport 2 ще ни направи свидетели на една от най-интересните срещи от поредния кръг в Руската Премиер лига между Рубин Казан и Зенит Санкт Петербург. Домакините са длъжници на своите привърженици и ще опитат променят деветата позиция в класирането, която в момента заемат. Зенит, който в момента е трети, също няма право на грешка, ако иска да остане в борбата за титлата, където първи е Спартак Москва с 6 точки аванс пред отбора от Санкт Петербург.

Mtel Sport 2 излъчи и голямото дерби от Супер лигата в Китай между Гуанджоу Евъргранд и Шанхай СИПГ. След първите два кръга гостите са лидер в класирането, а домакините, които са шампион през последните 6 години, в момента са на пета позиция в таблицата. Прякото предаване на срещата започва 14:35 часа в събота.

Програмата на спортните канали на Мтел излъчва богато разнообразие от спортни състезания и първенства в ТВ ефира у нас: 24 часа на ден, седем дни в седмицата, 18 000 часа годишно футбол, тенис, волейбол, баскетбол, бойни, моторни, екстремни спортове, лека атлетика, хокей, голф и много други. Осем хиляди часа в програмата на каналите са отредени за преки предавания, като преди и след най-интересните от тях ще има коментарни студия.

До 31 март клиентите на телевизия от Мтел и blizoo ще могат да гледат Mtel Sport 1, Mtel Sport 2 и EDGEsport безплатно.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти