Неймар бил близо до Челси след обещание, че ще бъде като Майкъл Джордан

Неймар бил близо до Челси след обещание, че ще бъде като Майкъл Джордан

Звездата на Барселона Неймар е бил на крачка от трансфер в Челси, докато все още е бил играч на Сантос. Според "Гардиън" футболният директор на лондончани Майкъл Еменало е провел серия от срещи с бащата на футболиста и го е убедил, че Челси ще превърне Неймар във футболния Майкъл Джордан. Еменало е бил много убедителен, а първата оферта е била отправена от Челси през август 2010 година. Предложението е било в размер на около 30 милиона паунда, а в същия ден Неймар дебютира за бразилския национален отбор. Срещата се е състояла в хотел в Ню Йорк, но президентът на Сантос Луис Алваро де Оливейра Рибейро бързо е сложил точка на разговора, след като се е стреснал от желанието на Челси трансферът да бъде финализиран веднага.

Малко след тези срещи Реал Мадрид също регистрира интереса си към Неймар. През 2011-а, на обяд в Париж, "белите" предлагат около 38 милиона паунда за бразилския талант.

Самият Неймар обаче през цялото време е мечтаел да играе за Барселона. През ноември 2011, когато е на 19 години, Неймар подписва предварителен договор с каталунците,  а през 2013-а вече официално става играч на Барселона.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти