Вижте новия автомобил на Себастиан Льоб (видео)

Вижте новия автомобил на Себастиан Льоб (видео)

Преди откриващия кръг на Световния раликрос шампионат на ФИА този уикенд, Себастиан Льоб и Тими Хансен разкриха изцяло новата конфигурация за 2017 година на PEUGEOT 208 WRX, с дръзка обновена визия и впечатляващо агресивен външен вид. Междувременно Кевин Хансен е готов да стартира своята първа пълна кампания на върха на спорта зад волана на своята "2016 плюс" спецификация на 208.

PEUGEOT 208 WRX за 2017 г. се е развил в няколко посоки в сравнение със своя предшественик. Всеки аспект на автомобила е разгледан наново, но основните промени са се случили под капака с въвеждането на еднообемен картер. Сега 208 WRX е с максимално разрешената широчина с променена каросерия, която интегрира различни нови аеродинамични елементи. Особено внимание е отделено естествено и на окачването и амортисьорите.

Бързо наближаващият сезон 2017 обещава да бъде еднакво конкурентен и вълнуващ, като Audi и Volkswagen поеха ангажимент за производствена подкрепа, присъединявайки се към Peugeot и Ford, които вече са официално ангажирани с шампионата. Себастиан Льоб и Тими Хансен имат за задача да постигнат точки за отбора Peugeot Hansen във всеки от 12-те кръга в календара, който ще посети три различни континента и ще приключи в Южна Африка в средата на ноември.

Редом с отбора мечта, доминиращ в Европейския рали крос шампионат на ФИА, Кевин Хансен ще се състезава в целия Световен шампионат за първи път. Наречен "Новобранец на годината" през 2016 от ФИА, 18-годишният младеж гори от желание да продължи своя стаж в раликроса.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти