Окончателно: Тайгър Уудс пропуска "Мастърс"

Окончателно: Тайгър Уудс пропуска "Мастърс"

Тайгър Уудс обяви окончателно, че няма да участва в първия голям голф турнир за 2017 година - "Мастърс". 14-кратният носител на мейджър титли обоснова решението си с това, че не е готов да издържи физически на състезателната обстановка.

Също така, по думите на Уудс, той няма да насрочва определена дата за завръщането си в игра и ще се съсредоточи спокойно върху възстановяването си.

Уудс за последно участва в турнира Dubai Desert Classic, но се отказа на 3 февруари заради болки в гърба. Преди това той се бе върнал през декември 2016-а, след като бе пропуснал целия сезон 2015/16 заради операции именно на гърба.

Завръщането му обаче определено не протича по план, защото след събитието в Дубай 41-годишният голфър пропусна Genesis Open през февруари в Лос Анджелис, Honda Classic и Arnold Palmer Invitational през март.
"За съжаление, пропускам "Мастърс", въпреки че направих всичко по силите си, за да играя. Възстановяването на гърба ми обаче не ми позволява да се подготвя навреме за турнира, а и лекарите ме посъветваха да огранича до минимум всякакви изяви, дори извън спорта. Тъжен съм, защото на това издание на "Мастърс" се чества 20-годишнината от спечелването на първото ми зелено сако", сподели Уудс на личния си уебсайт.
На 21-годишна възраст през 1997-а в Огъста Уудс стана най-младият победител в "Мастърс", като постави и рекорд, печелейки с 12 удара аванс. Впоследствие през 2001-ва Уудс отново покори Огъста и осъществи "Тайгър шлем" - триумф в четири поредни мейджър-а.
Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти