Радо Стойчев: Да съчетаваш клубен и национален отбор е самоубийствено

Радо Стойчев: Да съчетаваш клубен и национален отбор е самоубийствено

Бившият селекционер на националния ни отбор и най-успешен български клубен треньор в историята – Радостин Стойчев, никога повече няма да поеме едновременно представителна селекция и частна такава. Специалистът призна пред „Тема Спорт”, че е съчетавал работата с България и Тренто заради личен мотив и не вижда причина да прави подобно нещо отново.

„Това е самоубийствено! Правих го с България преди години и е изключително трудно. Аз нямам капацитет от една година да го направя. Клубният сезон е 8-9 месеца, в които имаш 4-5 почивни дни общо, така че натоварването - и физическо, и психическо, и пътуванията, и часовете всекидневна работа, не ме карат да мисля, че мога да свърша качествена работа с двойно натоварване. По-скоро ще се фокусирам само върху един проект. В случая с България имах емоционален и личен мотив, не съм го направил, защото ми харесва двойната работа, така че в никакъв случай не допускам такъв вариант”, отсече Стойчев. Именно по този модел в последните две години и половина работи Пламен Константинов, който към момента е треньор на България и на руския Локомотив Новосибирск.

Стойчев допълни, че още е далеч от подписване на договор и завръщане към работен процес. Той напусна Тренто в началото на миналото лято и оттогава няма отбор. „Наистина много предложения получих, но към настоящия момент категорично не съм подписал с никой и всички неща, които излизат по медиите като сигурни, а те бяха за 2 отбора в Италия, 2 или 3 национални отбора, имах и други предложения, за които се знае по-малко – те са само плод на интерпретации на дискусии. За мен това е въпрос на много важен личен избор – сбор от много фактори, като парите в никакъв случай не са най-важното. Просто ще изчакам нещо, което ми харесва”.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти