Милен Балтов и Илияна Шейтанова са новите шампиони на Сандански Оупън

Милен Балтов и Илияна Шейтанова са новите шампиони на Сандански Оупън

Милен Балтов и Илияна Шейтанова са новите шампиони на Сандански Оупън – първият турнир от веригата Weekend Tour за 2017. Местата за участие в надпреварата бяха запълнени преди повече от месец, а в петък 32 мъже и 16 жени се явиха на кортовете на Интерхотел Сандански за първите си тренировки и СПА процедури.
 
Хубавото време, което посрещна всички, беше предпоставка за страхотен тенис уикенд. Квалификациите при мъжете и жените започнаха в събота. Мъжете бяха разпределени в 8 групи по четирима, а жените - в 4 групи. Първият и вторият от всяка група си гарантираха участие на елиминациите в неделя.

 В квалификациите при мъжете най-много емоции предложи пета група, в която водачът на групата Атанас Савов записа победа и две загуби от Никола Саджаклиев и Анжел Ангелов, и беше на път да отпадне. И точно когато се канеше да си стяга куфарите, Румен Бодурски победи с 6:4 Никола, което класира Савов за елиминациите.
 
На осминафиналите най-голямата изненада беше отпадането на Иво Недков от Калоян Георгиев със 7:5. В следващия кръг Георгиев спечели мача си служебно след отказ при 0:2 за Анжел, който получи травма и не успя да доиграе мача. Все пак на полуфинаилите бе спрян от опитния Йордан Пичуров, за който не беше проблем да се класира за втори път за финал в Weekend Tour. Там го чакаше Милен Балтов, отстранил по пътя си Никос Панетимитакис и Патрик Вълчев (на полуфинал).

Финалът започна много добре за Балтов, който с ранен пробив поведе в резултата и точно когато всички очакваха да затвори мача, Йордан върна пробива за 5:5. В последвалите геймове двамата взеха сервисите си и така шампионът трябваше да стане известен след тайбрек. В тайбрека Данчо направи няколко непредизвикани грешки, които бяха решаващи за изхода на този сблъсък. Така след 7:6, за първи път Милен Балтов вдигна купата на шампион от кръг на Weekend Tour.
 
При жените най-напечено беше в четвърта квалификационна група, където Дафина Славова, Поли Чонова и Мариана Грозданова записаха по една победа. От трите Дафина беше с най-добрия баланс в геймовете, с което се класира като втора в групата, след Цветелина Гочкова с три победи. В първи кръг на елиминациите водачките на групи не срещнаха съпротива и очаквано се класираха за полуфиналите. В първия двубой Диана Митева и Ваня Желязкова направиха истински спектакъл, продължил повече от един час. По-опитната Диана, която е бивша националка по плажен тенис, успя да се класира за финала след 6:4. Там нейна опонентка беше миналогодишната финалистка Илияна Шейтанова, победила категорично Гочкова с 6:0. Във финалния двубой Илияна затвърди страхотната форма, в която се намира и този път спечели така жадуваната купа.

В турнира при смесените двойки беше записан рекорд с 32-ма участници. Шампиони станаха Никос и Моника Кирилова, която е дъщеря на Стефка Бончева. На финала те победиха представителите на Стара Загора Бонева/Бабанов с 6:2.
 
Генералният спонсор на турнирите в Weekend Tour "Баболат" раздаде на всички финалисти ваучери на обща стойност 500 лв, а домакините от Интерхотел Сандански наградиха шампиона при мъжете с почивка за двама. Най-хубавото е, че всички останаха доволни от хубавото време, успяха да играят много тенис и да починат в минералните басейни на хотела.

Следващата спирка на Weekend Tour е в Созопол, където на 26 май ваканционно селище "Санта Марина" ще очаква участниците в Санта Марина Оупън. Организаторите съобщават, че все още има свободни места, а желаещите може да се запишат за участие на сайта на веригата http://www.weekendtour.bg/. Там има подробна информация и за останалите турнири от Weekend Tour до края на годината.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти