Гледай на живо

100 години ски спорт в България

Уникаха се върна в Евролигата със знаменит обрат (видео)

Уникаха се върна в Евролигата със знаменит обрат (видео)

Уникаха (Малага) е новият шампион във втория по сила европейски клубен турнир в баскетбола - Юрокъп. Андалусийците спечелиха испанския финал срещу Валенсия Баскет с 2-1 победи, постигайки пълен обрат след изоставане с 0-1 в серията за трофея, а със спечелването на титлата си гарантираха място в Евролигата за следващия сезон 2017/2018.

Решаващият трети мач със сигурност ще остане в клубната история на Уникаха с един от най-забележителните обрати. Баскетболистите на Жоан Плаза триумфираха след 63:58, но преди да надделеят успяха да се върнат в мача след изоставане от 13 точки (43:56). Гостите затвориха срещата със серия от 20-2, а това се оказа напълно достатъчно за така жадувания трофей.

Първата среща от серията бе спечелена от Валенсия Баскет с 68:62, но Уникаха взе своето у дома след 79:71, за да стигне до трети решаващ мач.

Алберто Диас вкара 12 точки за шампионите и бе избран за MVP. Джамар Смит добави 10, а Джеф Брукс и Дани Диес - по 9. Словенският център на гостите Ален Омич на практика остави своите без изявен висок играч, след като бе дисквалифициран в края на третия период.

Това е първи трофей за Уникаха от 11 години насам.

Мачовете от Евролигата могат да бъдат гледани в ефира на Mtel Sport.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти