Лидерът на рали Франция Крис Мийк се отказа след проблем с двигателя

Лидерът на рали Франция Крис Мийк се отказа след проблем с двигателя

Лидерът и победител от Мексико Крис Мийк приключи участието си на рали Франция, а пилотът на Hyundai Тиери Нювил наследи водачеството ден и половина преди финала на състезанието.

Мийк остана трети зад Нювил в първия етап от съботната сутрин. Във втората състезателна отсечка обаче Citroen съобщиха за излизащ пушек от автомобила му и въпреки, че британецът и неговият навигатор успяха на преминат етапа, повредата сложи край на участието им в Корсика.

Тяхната драма излъчи нов лидер – Тиери Нювил, който в два от изминалите кръга също бе на първата позиция за известно време, но катастрофи го оставяха настрана от битката за победа. След днешните два етапа той вече има преднина от 8.2 секунди спрямо Ожие с Ford Fiesta.

Французинът не бе доволен от изминатите километри днес и разочаровано заяви, че не може да обясни липсата на скорост. С втори Hyundai i20 Дани Сордо излезе на третата позиция, но изоставането му спрямо Ожие е повече от 37 секунди.

Крейг Брийн е четвърти въпреки липсата на интерком в автомобила си: "Това е най-ужасното място, на което можеш да останеш без интерком. Никога повече не искам да правя това отново".

Зад него се настаниха победителят от Швеция Яри-Мати Латвала с Toyota и Хейдън Падън с Hyundai i20.

Снимки: WRC

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти