Още един българин герой в Полша днес (видео)

Още един българин герой в Полша днес (видео)

Днес е много добър ден за българите, играещи в полската Екстракласа. Спас Делев вкара гол за своя Погон (Шчечин), а междувременно и Димитър Илиев бе герой за своя Висла Плок при успеха с Горник (Лечна) с инфарктното 3:2. Българският нападател се появи като смяна в 82-ата минута и три по-късно вкара победния гол в мача.

Домакините от Горник първи взеха преднина от две попадения след точни изстрели на Питри в 4-ата и Гржелчак в 24-ата минута, като така се прибраха с комфортна преднина на полувремето.

През втората част обаче играчите на Висла успяха да направят пълен обрат. Сасин си вкара автгол в 57-ата минута, а Биртек в 65-ата възстанови равенството. В 85-ата минута пък Димитър Илиев стана големият герой за гостите и се разписа за крайното 2:3 и донесе ценни три точки на Висла.

След тази победа отборът от Плок събра актив от 38 точки и заема 6-ото място във временното класиране. Горник пък е на дъното с 26 точки.

Горник (Лечна) - Висла (Плок) 2:3
1:0 Питри (4)
2:0 Гржелчак (24)
2:1 Сасин (57) авт.
2:2 Биртек (65)
2:3 Илиев (85)

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички