Безапелационен победител в първия кръг за сезона в WTCC

Безапелационен победител в първия кръг за сезона в WTCC

Тиаго Монтейро с Honda спечели главното състезание от първия кръг на новия сезон в WTCC, след като не повери лидерството на нито един друг пилот от самия старт. Зад него финишира неговият съотборник Норберт Михелиз, който с умела маневра изпревари Нестор Джиролами с Volvo още на самия старт.

Джиролами бе следван от съотборника си Ники Катсбърг, но последният миналогодишен победител – мароканеца Мехди Бенани със Citroen, го изпревари и финишира четвърти.

Орелиен Панис – синът на бившият пилот на Формула 1, бе и единственият оттеглил се от състезанието, след като в петата обиколка предното окачване на автомобила му се повреди. Заради него в рамките на следващите шест обиколки пилотите се наложи да следват колата за сигурност, тъй като автомобилът на тийнейджъра не можеше да бъде изнесен извън зоната за сигурност.

Откриващото състезание пък бе спечелено от Естебан Гириери с Chevrolet в едва третата му изява в Световния шампионат за туристически автомобили (WTCC). Той пое лидерството осем обиколки преди финалната права, след като лидерът Том Коронел излезе от пистата след проблем със спирачките и се върна на трасето на седмата позиция. Зад Гириери на второ и трето място останаха Тед Бьорк с Volvo и Мехди Бенани със Citroen. В основното състезание обаче той бе застигнат от проблеми с двигателя и финишира последен.

Температурата на асфалта бе над 45 градуса, а рожденика Даниел Наги, за когото това е първият сезон в шампионата, записа и най-бързата обиколка в първото състезание, но минути преди финала удари стената на градското трасе в Мароко и не успя да завърши. Вторият му опит също не бе увенчан с точки.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти