Стяуа дръпна в битката за титлата след победа срещу отбора на Златински и Ради Димитров (видео)

Стяуа дръпна в битката за титлата след победа срещу отбора на Златински и Ради Димитров (видео)

Румънският гранд Стяуа, вече под името ФКСБ, излезе еднолично начело в местната Лига 1. Тимът от Букурещ се наложи с 1:0 при визитата си на Университатя (Крайова) и има аванс от две точки в плейофната група за титлата пред Виторул (Костанца), който направи 0:0 срещу ЧФР Клуж. Победният гол за Стяуа отбеляза резервата Харлем-Еди Гнохере в 73-ата минута. За домакините от Университатя играха българите Христо Златински и Радослав Димитров, както и бившият защитник на Лудогорец Александър Барт. Златински и Барт получиха жълти картони.

Мачът в Крайова беше много нервен, а напрежение имаше както на терена, така и по трибуните. Домакините пропуснаха своите шансове, а през второто полувреме Стяуа доминираше и стигна до трите точки. Голът стана факт, след като Момчилович насочи топката с глава към Гнохере и той я отправи в левия ъгъл на вратата. Застаналият до гредата Димитров се опита да реагира, но кълбото се оплете в мрежата.

Загубата остави Университатя на 4-то място с 29 точки.

УНИВЕРСИТАТЯ (КРАЙОВА) - ФКСБ 0:1
0:1 Гнохере (73)

МИНУТА ПО МИНУТА

Снимка: gsp.ro

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти